Diumenge 1 de Quaresma - 1 de març - Segona lectura

(Comentari bíblic interconfessional publicat en el Butlletí d'informació parroquial "Diàleg" del temps litúrgic de Quaresma de la parròquia de Sant Pere de Gavà)

1Pe 3, 18-22

El text de la primera carta de Pere que llegim en aquest primer diumenge de Quaresma reprèn l'exemple de Noè que ens mostrava la primera lectura, per cridar als creients a la confiança emmig de les proves. Aquesta carta recull antics himnes i confessions baptismals per tal d'encoratjar a uns cristians que viuen temps de persecució.
Crist, per la seva entrega a la creu i la seva resurrecció, és el gran motiu d'esperança en aquests moments difícils. Ell ha triomfat sobre la mort i ha dut una proclama definitiva als “esperits empresonats”. Es refereix als “àngels caiguts”, que segons la tradició jueva havien instigat la humanitat vers el mal en temps de Noè. Si en aquell temps uns pocs es van poder salvar d'aquell món pervers per la força de les aigües, ara els cristians hem conegut la salvació per l'aigua del Baptisme, i som cridats a viure amb rectitud de consciència gràcies al Crist que ha vençut el mal.
Els cristians de totes les èpoques ens hem de fer nostra aquesta crida a triar el nostre cami emmig de les proves que el dia a dia ens porta. I la rutina, l'apatia no són pas perills que puguem obviar. Noè en temps del diluvi, Crist davant les temptacions, ens mostren que el camí que no ens fallarà és el camí de la fidelitat a Déu. Perquè Éll és sempre fidel, en ell podem confiar. I aquest temps de Quaresma que encetem és un temps privilegiat per renovar aquesta confiança.

Mn. Josep Vicenç Moragues Pastor
Parròquia de Sitges

Comentaris