L'Ascensió del Senyor - 24 de maig

Marc 16, 15-20

Aquesta lectura de l’ascensió de Jesús és certament una de les més dramàtiques i alhora desafiadores.
Es dramàtica per l’èmfasi en la suma importància de la salvació eterna,
“Els qui creuran i seran batejats se salvaran, però els qui no creuran es condemnaran.” (Marc 16,16)
i per l’ascensió espectacular de Jesús fins a la dreta del Pare Celestial en majestat:
“Jesús, el Senyor, després de parlar-los, fou endut al cel i s'assegué a la dreta de Déu.” (Marc 16,19)
Senyor Jesús, ajuda’m a mai oblidar-me de la nostra tasca seriosa de compartir el teu evangeli als que encara no et coneixen i a recordar sempre que Tu ets el Senyor i cap de tot, i cap de l'Església (Efesis 1,22). Amén.

Per l’altra banda, la trobo molt desafiadora per els 3 reptes plantejats:

1) Sortir de la casa i de la meva comoditat per parlar als demés de Jesús. “Aneu per tot el món i anuncieu la bona nova de l'evangeli a tota la humanitat.” (Marc 16,15)

2) Viure tan ple de la presencia de Jesús que els altres no em creguin per les meves paraules boniques, sinó per els senyals sobrenaturals que veuen. “Els senyals que acompanyaran els qui hauran cregut seran aquests: en nom meu trauran dimonis, parlaran llenguatges que no coneixien, agafaran serps amb les mans i, si beuen alguna metzina, no els farà cap mal; imposaran les mans als malalts, i es posaran bons.” (Marc 15,17-18)
És a dir, parlar de Jesús sí. Però no tan sols parlar. També demostrar la realitat de l’arribada del Seu poderós regne d’amor amb miracles.

3) Quan els deixebles li van creure a Jesús i li van obeir anunciant el seu evangeli, van experimentar que aquestes paraules de Jesús de la vida sobrenatural són molt més que un bon desig. Són pura realitat. Quan nosaltres complim amb la part nostra, veurem que Ell també compleix. “Ells se n'anaren a predicar pertot arreu. El Senyor hi cooperava, i confirmava la predicació de la paraula amb els senyals prodigiosos que l'acompanyaven.” (Marc 16,20)

I tu? Els teus amics poden observar aquests senyals a la vida teva?
Senyor Jesús, impulsa’m a anunciar el teu amor a tots els que encara no t’estimen, i omple’m de nou amb la fe de que Tu ets amb mi, i per tant no hi ha res impossible! (Marc 9,23) Amén.

David Rhoton
Comunitat Cristiana La Vinya - Gavà

Comentaris