Jesucrist, Rei de tot el món - 22 de novembre

Joan 18, 33b-37

Dilluns passat, a la trobada del Grup de Bíblia, es va comentar aquest passatge de l’evangeli: Jesús davant de Ponç Pilat. I va ser tan profitós, que fóra meravellós que molts més vinguessin a participar-hi...

Quan Jesús ja havia estat condemnat pels principals religiosos del seu poble i del seu temps, aleshores se’n van al governador perquè els signi l’ordre d’execució. Fixem-nos fins a quin punt havien perdut poder els jueus que ja no tenien la facultat de poder jutjar, ni de condemnar cap persona mereixedora del càstig de mort. El poble que abandona el Senyor sempre serà un poble feble.

“Tu ets el rei dels jueus?” – li pregunta Pilat. I Jesús contesta amb una altra pregunta: “Surt de tu, això que em preguntes, o bé d’altres t’ho han dit de mi?” – El governador no sabia res de Jesús, i així va ser durant tot el curt interrogatori a què el va sotmetre. Així passa amb tota la gent que ha sentit a parlar del Crist, que en té una idea vaga, superficial, però que per a ells Jesús no significa res que un nom. La persona que no coneix Jesús com a rei, com a salvador, és una ignorant de Déu i és esclava del pecat.

Jesús afirma: “Tu ho dius: jo sóc rei. Jo he nascut i he vingut al món per donar testimoni de la veritat. Tots els qui són de la veritat escolten la meva veu.” – Jesús ratifica la seva humanitat, però al mateix temps exposa a Pilat una qüestió que el deixa desconcertat: “Donar testimoni de la veritat”. No s’esperava aquesta resposta, de la mateixa manera que són molts els qui, si avui Jesús els parlés, no l’entendrien. Només ho sabrien els qui coneixen la seva paraula. I, tal com Jesús orava al Pare, deia: “Consagra’ls en la veritat, que és la teva paraula.” (Joan 17, 17), així els creients saben què és la veritat de Déu. Sempre hi haurà persones incrèdules que preguntin, sense un interès real per conèixer: “I què és la veritat?”

N’esteu segurs de posseir la veritat, l’autèntica veritat?
Manel Alonso Figueres
Església Evangèlica



Comentaris