Diumenge de Rams - Primera lectura - 28 de març

Comentari del text del llibre d'Isaïes (Is 50, 4-7)


Ens situem en el pòrtic de la Setmana Santa ajudats per les paraules del profeta, que constitueixen el tercer dels quatre “Càntics del Servent”. Uns versos suggerents i enigmàtics, potser referits a la incomprensió que va patir el profeta, potser referits als sofriments del poble d'Israel a l'exili. I tal vegada també ens hi podem sentir identificats, davant els nostres propis patiments, personals o col·lectius.
Però els primer cristians van entendre que Isaïes anunciava quelcom més: van reconèixer aquells versos com el viu retrat de la Passió del Crist. I a la vegada en la creu de Jesús s'hi reconeix el patiment de tants innocents, encara avui.
Aquest càntic ens parla del mestre i del deixeble, de la paraula que enforteix i de l'oïda atenta que sap escoltar. No es pot ser testimoni de la Veritat si abans no ens hem deixat omplir per ella.
I en això Jesús és el nostre gran referent, el nostre gran model. Model de mestre, i model de deixeble, del qui tot ho ha rebut de l'amor del Pare i és capaç de donar-ho tot per amor.
Són aquests dies per reviure els fonaments de la nostra fe. Volem acompanyar (amb reverència, amb la veritable actitud del deixeble) el camí de Jesús que passa per la creu. Sabent que Ell, entregant la seva vida, dóna sentit a la nostra. I ens convida a ser nosaltres portadors de la seva Paraula Viva, capaç de confortar els nostres germans.


Mn. Josep Vicenç Moragues Pastor
Parròquia de Sitges.

Comentaris