Diumenge 23 de durant l'any - 5 de setembre

Lluc 14, 25-33

“Molta gent feia camí amb Jesús,” assenyala Sant Lluc (v 25).
Gairebé sembla l’Espanya d’avui: molta gent diu ser cristià. Altres diuen, “Soc creient, però no practicant.” Hi ha inclòs gent ‘atea’ que considera a Jesús com un bon home i mestre a seguir.
Però, això es suficient? Va venir Jesucrist només per que molta gent es posessin el Seu nom o li valoressin com mestre?
“Si algú ve a mi,” diu Jesús, “ i no m'estima més que el pare i la mare, la dona i els fills, els germans i les germanes, i fins i tot que la seva pròpia vida, no pot ser deixeble meu. Qui no porta la seva creu i em segueix, no pot ser deixeble meu.” (v 26-27).
Jesús no va cercant ni gent que li admiren com mestre, ni que diuen ser cristians ni tan sols gent que vagin a la missa totes les setmanes. Aquestes cosses son bones, però no l’impressionen a Jesús. Ell està cercant deixebles que l’estimen. Deixebles disposats a renunciar fins a tots els seus béns per ser deixeble Seu (v 33).
Vol dir això que hem de descuidar la nostre família? Al contrari! “Perquè el qui no es preocupa de la pròpia família, sobretot dels qui conviuen amb ell, demostra que ha renegat de la fe i és pitjor que un descregut,” aclareix l’Apòstol Pau (1 Timoteu 5,8). Jesús estima la nostra família inclòs més que nosaltres mateixos! La pregunta és: pots confiar en Ell? Pots confiar en que realment és bon i que cuidarà de tu i dels teus?
Com ho veus tu? Estimes més a Jesús que la teva família? Estimes més a Jesús que la teves amistats, possessions, aficions i els teus sons per la vida? Ets un deixeble Seu? Ets cristià de veritat?
Senyor Jesús, t’estimo i voldria ser deixeble Teu, però reconec que no t’he estimat per sobre totes les coses i et demano perdó. Pare, dóna’m la gràcia d’aprendre a estimar a Jesús de tot el meu cor, i omple’m del poder del Esperit Sant per seguir-li fidel, encara que això impliqui el dolor d’una creu. Amén.


David Rhoton
Comunitat Cristiana La Vinya - Gavà

Comentaris