Diumenge de Rams - 17 d'abril - Segona lectura

Filipencs 2, 5-11
Quin exemple tenim en Jesús! Pel seu amor per a nosaltres va deixar enrere la seva glòria, els seus poders i tots els seus drets. I, nosaltres hem de seguir el seu exemple! Quins drets i privilegis vas deixar tu? Quins hauries de deixar per estimar de veritat?


Un dels meus mentors diu que, a qualsevol relació, l'amor es torna contrari al poder: el que té més poder tindrà menys amor, y el que més estima també es fa més vulnerable. I tu? Ets més poderós, o més amant?


Jesús es va fer vulnerable fins i tot a la mort de creu. Déu Pare es fa vulnerable rebent el rebuig i passotisme d’homes i dones tots els dies. I nosaltres? Ens hem fet vulnerables? A l' incomprensió? Al mal agraïment? Fins i tot al maltractament? O, ens hem construït fortaleses de seguritat i protecció tan altes que hem perdut la nostra facultat d'estimar gairebé per complet?


Quan Jesús es queda aixecat per damunt de tot ésser vivent per la seva humilitat, sacrifici i fidelitat, rebrem també nosaltres les nostres recompenses per haver seguit el seu exemple? Serem reconeguts pel nostre amor i sacrifici? O, ens oblidaran com qualsevol altre que viu més bé protegint els seus propis interessos?


Senyor Jesús, gràcies pel teu gran exemple. Nosaltres també volem aprendre a estimar com ho fas tu. Déu Pare, reconeixem la nostre tendència al egoisme i autoprotecció i et demanem perdó. Esperit Sant, ajuda’ns a pensar i actuar més com Jesús, i que el nostre amor aporti encara més glòria per a ell! Amén.


David Rhoton

Comunitat Cristiana La Vinya – Gavà

Comentaris