Solemnitat de nostre Senyor Jesucrist, Rei de tot el món - 20 de novembre

Tot i que, avui dia, la monarquia no forma part de tots els ambients polítics, tots tenim una certa imatge d’allò que hauria de ser un rei: poderós i fort, just i savi, magnànim, ric i misericordiós i, per damunt de tot, bell. Sí, avui, la litúrgia aclama Crist com al nostre Rei, com al Rei de l’univers, un Rei formós. El salmista ho expressa quan diu: ” Ets el més bell de tots els homes, exhalen gràcia els teus llavis” (45,3). Allí el salmista no subratlla només la seva bellesa exterior, la gràcia que els seus llavis exhalen, sinó que es refereix a la bellesa interior de les Paraules del Crist i a l’esplendor del seu missatge, de tal manera que, en aquesta bellesa hi descobrim la bellesa de la veritat, la bellesa del mateix Déu, una bellesa trasbalsadora que provoca en nosaltres un gran desig d’amor cercant la unió amb l’Amat.
Les lectures d’avui ens presenten la reialesa del Crist com a Jutge de la Humanitat. Ens fan girar la mirada vers un Crist salvador. Ell establirà dins dels nostres cors, ara i aquí, el seu Regne només amb una condició: deixar-se corprendre per la seva bellesa paradoxal, aquesta bellesa que no és engany, sinó veritat. Hem de mirar el Crist i confiar en el seu amor que va córrer el risc de despullar-se de la seva bellesa exterior per a anunciar l’esplendor de la veritat.
Sembla que hi ha oposició entre l’esforç desesperat dels homes per a construir un món més unit, més pacificat, mitjançant tractats i convencions, i aquest Regne de Crist que l’Església ens presenta. Si el Senyor és al cor del nostre univers, no és per a reivindicar poder i prestigi. Li dóna vida suscitant a tot arreu i en tots, capacitat de justícia, amor, fraternitat... Gràcies a Ell els homes seran units per sempre en el Regne de Déu i Déu ho serà TOT en TOTS.



Maïté Cabié

Comentaris