Diumenge 2 de Quaresma - 4 de març

Romans 8,31b-34

"Si tenim Déu amb nosaltres, qui tindrem en contra?" (v. 31b) Molt bona pregunta! A vegades em dono compte que em preocupo massa... per la família...per la feina...per la recessió econòmica...per una societat cada vegada més allunyada dels valor cristians, etc. I, necessito tornar a reflexionar, "Si tenim Déu amb nosaltres, qui tindrem en contra?"

A vegades ens costa creure que Déu, amb la Seva grandesa i majestat, es pugui interessar per persones tan petites com tu i jo. Però a la creu de Jesús va demostrar claríssimament quan importants som per a Ell. Si ha entregat el Seu mateix Fill a patir i morir per tant de salvar-nos, apropar-nos a Ell i omplir-nos de la Seva benedicció, perquè ens costa tant confiar en que també cuidarà de les nostres necessitats diaris?

Potser, una de les raons més comunes dels nostres dubtes és la consciencia de que no som dignes de tant amor. Per què un Déu completament sant es preocuparia de un pecador com jo? Doncs perquè Jesús va morir i portar el meus pecats, i a tots els que accepten aquest fet ens declara justos. És a dir, per la creu Déu ens veu justos. I, la proba de que no es tracta tan sols de paraules boniques, sinó de poder i de fets reals és la seva resurrecció.

Per tant i encara que a vegades seguim amb dubtes i ‘ficant la pota’, no hem de desistir. Perquè Jesús intercedeix per nosaltres. "Si algú peca, tenim prop del Pare un defensor, Jesucrist, que és just." (1ª Joan 2,1b) I, "Si reconeixem els nostres pecats, ell, que és fidel i just, ens els perdonarà i ens purificarà de tot mal." (1ª Joan 1,9)

Gracies, Pare, per estimar-nos tant. Reconeixem que no som dignes de tant amor, confessem els nostres dubtes i rebem de nou el Teu perdó. Gracies, Jesús, per les teves pregaries a favor nostre. Omple’ns de nou del Teu Esperit i que ens recordi sempre, "Si tenim Déu amb nosaltres, qui tindrem en contra?" Amén.



David Rhoton
Comunitat Cristiana La Vinya – Gavà

Comentaris