Diumenge 2 d'Advent - 9 de desembre

Lluc 3, 1-6


"Joan anà...predicant un baptisme de conversió per al perdó dels pecats." (v. 3
Joan Baptista tenia un missatge molt senzill: per rebre el perdó dels pecats cal una 'conversió'. La paraula original 'metanoia' vol dir 'canviar de pensament i donar-se la volta amb les accions'.
Això és molt més que rebre el bateig d'aigua. És molt més que fer pregaries boniques. És voler agradar a Déu amb tots els aspectes de la vida.
I ho fem? En quines àrees necessitem encara d'aquesta 'metanoia'?
Esperit Sant reconeixem que seguim fent coses i pensant de maneres que no li agraden al nostre Pare Celestial. Converteix-nos avui i ajuda'ns a ser més com el nostre Senyor Jesús. Amén.

Per l'altre banda, inclòs aquells que més s'esforcen per fer sempre el que Déu vulgui, tard o d'hora acaben pensant i actuant amb egoisme igualment.
'No hi ha cap just, ni un de sol,' diu en Romans 3,10. I per tant, no hi ha ningú que es mereixi el perdó dels pecats, ni un de sol. No hi ha ningú que es pugui efectuar la 'metanoia' ell mateix, ni un de sol. Necessitem un Salvador. Perquè la salvació és de Déu (v.6).
Per això han fracassat tots els projectes humanistes per crear la utopia que prometen, i tots seguiran fracassant, malgrat els aspectes bonics que tinguin, perquè primer necessitem un Salvador que converteixi al ésser humà en sí. Necessitem Nadal. I desprès podem convertir el mon en un lloc millor amb Ell. "I tothom veurà la salvació de Déu!" (v.6)
Aquest és l'evangeli, i és la moguda i és la nostra raó de ser! Convertir-se a Déu, rebre la salvació de Jesús i juntament amb Ell aplanar la rutes, alçar les fondalades, abaixar les muntanyes i allisar els camins escabrosos (v.5).
"I tothom veurà la salvació de Déu!" (v.6)
T'apuntes?
Senyor Jesús, vull que siguis Salvador meu i que em converteixis en ser Teu per a que tothom al meu voltant vegi la salvació de Déu. Amén.David Rhoton

Comunitat Cristiana La Vinya – Gavà

Comentaris