Diumenge 1 de Quaresma - 17 de febrer


Lluc 4-11
Segons els evangelis, les temptacions experimentades per Jesús no són pròpiament d'ordre moral. Són plantejaments en els quals se li proposen maneres falses d'entendre i viure la seva missió. Per això, la reacció de Jesús ens serveix de model per al nostre comportament, però, sobretot, ens ajuda a no desviar-nos de la missió que Jesús ha confiat als seus seguidors.
En la primera temptació, Jesús renuncia a utilitzar a Déu per «convertir» les pedres en pa. Jesús no seguirà aquest camí, no viurà buscant el seu propi interès. En la segona temptació, Jesús renuncia a obtenir “poder i glòria”. Efectivament, el regne de Déu no s'imposa, s'ofereix i comparteix amb amor. En la tercera temptació, Jesús renuncia a complir la seva missió recorrent al èxit fàcil i l'ostentació. No serà un mesías triomfalista. Jesús estarà entre els seus com el primer que serveix.
Avui l'evangeli ens convida a centrar-nos en la nostra missió de viure i compartir el Regne de Déu. Però el camí no és fàcil, apareixen  en el nostre día a día “temptacions”, és a dir maneres, d'entendre el compromís cristià com a benefici propi que no tenen en compte les necessitats dels altres. Germans i germanes,  demanem ,com el Parenostre ens ensenya, que Déu ens ajudi a resistir les temptacions, per complir la nostra missió de ser una església fraternal i inclusiva que serveix amb amor al nostre proïsme.
 

Germán López-Cortacans

Comentaris