Diumenge 5 de Pasqua - 28 d'abril



Atur, desnonaments, crisi, violència, corrupció, omplen les portades dels mitjans de comunicació, mentre molta gent al nostre voltant pateix gana, malalties, desencís, molts cristians pateixen persecució,...
Al bell mig de tot aquest patiment, l’evangelista Joan ens anuncia avui a tots nosaltres: “Jo Joan vaig veure un cel nou i una terra nova” (Ap 21,1). Una terra on “les coses d’abans han passat” (Ap 21, 4). Un país on Déu farà que tot sigui nou.
Quina és la novetat que transformarà aquest món per què sigui el cel nou i la terra nova on Déu es trobarà amb els homes? L’amor. L’amor que “us tindreu entre vosaltres”, ens diu Jesús, gràcies al qual “tothom coneixerà si sou deixebles meus”. L’amor que estima com Crist ens estima:
·      l’amor entregat, si cal fins a donar la vida,
·      l'amor generós, que no posa límits,
·      l'amor que busca el bé de l’altre, oblidant, si cal el propi,
·      l'amor que es compromet a favor del pobre, del necessitat, del malalt, del qui està sol, del perseguit,
·      l'amor que comparteix els bens, el temps, els coneixements,
·      l'amor que és humil, que mai es vanagloria
aquest amor transforma el cors i transforma les estructures, fa néixer el cel i la terra nova que tots anhelem i que, si Déu vol, un dia compartirem a la nova Jerusalem. Aquest amor ha de ser la guia de la nostra vida i de les nostres comunitats, i ens farà testimonis creïbles de l'amor Déu.
Preguem al Senyor per l’Església, ... que obri el cor de l’Església, de la nostra mare Església, a l’Evangeli senzill, a aquest Evangeli pur que ens parla d’amor, que ens porta a l’amor i ¡és tan bell!. I també ens fa bells a nosaltres, amb la bellesa de la santedat. ¡Preguem per l’Església! “ 
(Francesc, bisbe de Roma, 19 d’abril de 2013) 



Mn. Josep Anton Clua, diaca

Comentaris