Diumenge 4 d'Advent - 22 de desembre

Mt 1,18-24

Abans que neixi Jesús en Belén, Mateu declara que portarà el nom de «Emmanuel», que significa «Déu amb nosaltres». La seva indicació no deixa de ser sorprenent, perquè no és el nom amb que Jesús va ser conegut, i l'evangelista ho sap molt bé. En realitat, Mateu està oferint als seus lectors la clau per apropar-nos al relat evangèlic. Perquè en Jesús «Emmanuel», veiem en els seus gestos, en el seu missatge i en la seva vida el misteri de Déu.

Aquesta fe anima i sosté a els qui seguim a Jesús.
Aquest és el gran regal del Nadal: Déu amb nosaltres. Déu no pertany a una religió o una altra. No és propietat dels cristians. Tampoc dels bons. És de tots els seus fills i filles. Està amb els qui ho invoquen i amb els qui ho ignoren, perquè Ell habita en tot cor humà, acompanyant a cadascun en les seves penes i les seves penes.

Vivim temps de crisi econòmica, social, política, familiar, personal. Vivim temps on sembla que tot trontolla. Sembla com si visquéssim un temps de “nit”, on falta l'esperança i la llum. És en aquest context, on avui  4
art diumenge de advent, sona amb força les paraules de Mateu: “Déu està amb vosaltres”. Fem realitat en les nostres vides la presència de Jesús al mig nostre, que la seva presència transformi realitats de tristesa i desesperança en realitats d'esperança i alegria. Si, germans i germanes, Déu es amb nosaltres, Bon Nadal!

                      Germán López Cortacans




Comentaris