Diumenge 3 de Pasqua - 4 de maig


Lluc 24,13-35


Realment, El Senyor Ha Ressuscitat!

 

Qui era, qui és Jesús?  Realment ha ressuscitat?
El seu deixeble Cleofàs creia que Jesús era "un profeta poderós en obres i en paraules...qui hauria alliberat Israel." (v. 19 i 21)
Però, en lloc de portar-los a una guerra victoriosa contra els Romans opressors, es va deixar crucificar per ells.  Qui era aquest Jesús?
I, desprès van escoltar històries de que el seu cos havia desaparegut del sepulcre malgrat els soldats guardians i que uns àngels el proclamaven viu.  Què volia dir això?
Jesús podria haver revelat la seva identitat a aquests dos des del primer moment, però prefereix esperar.  Per què?  Què volia que comprenguessin abans?
Des del primer llibre les de Santes Escriptures fins a l'últim, Jesús els revela qui és el Messies: molt més que 'un profeta poderós' i molt més que un llibertador d'enemics politics, és l'anyell de Déu que porta els pecats, les malalties i les malediccions del món per restaurar la nostra pau i amistat amb Déu (Isaïes 53,3-6; Joan 1,29 i 15,15; Gàlates 3,13).  Encara més, és Déu mateix (Proverbis 30,4; Joan 1,1).  També  l’has rebut com Messies i Déu teu?  Alguna vegada li has demanat ser el mestre teu de les Escriptures?
Finalment i al partir el pa, els seus ulls van ser oberts i van entendre que aquest Messies i Déu estava davant seu i era viu.  I, els ulls nostres?  Han estat oberts per entendre qui és Jesús i que Ell està davant nostre? 
"El nostre cor s'abrusava dins nostre mentre ens parlava," deien desprès. (v.32) Quan va ser l'última vegada que Jesús et va parlar?  També s'abrusava el teu cor?  "Les paraules que jo us he dit són Esperit i són vida," diu Jesús (Joan 6,63).  Volem aquesta vida al nostre cor?  Doncs, per què no li donem una oportunitat per a que ens parli cada dia?
Els àngels deien que havia ressuscitat.  Maria el va veure ressuscitat.  Pere el va veure ressuscitat.  Aquests dos deixebles el van veure ressuscitat.  Uns pocs dies després el van veure ressuscitat fins i tot més de 500 persones (1 Corintis 15,6).  Perquè ha ressuscitat de veritat i encara és viu i molt a prop teu!

Pare Sant, obre els nostres ulls i il·lumina els nostres cors per entendre qui és Jesús.  Senyor Jesús, parla'ns avui de nou i omple'ns de la teva vida.  Esperit Sant ajuda'ns a confiar plenament en la resurrecció del nostre Senyor i a viure a la llum d'aquesta realitat.  Amén.


David Rhoton

Comunitat Cristiana La Vinya – Gavà

Comentaris