Diumenge 16 de durant l'any - 20 de juliol


Mateu 13,24-43


Tres Lliçons sobre el Regne de Déu

 

El tema principal de l'ensenyament de Jesús era el Regne de Déu: el lloc, la persona o la comunitat on la voluntat del Pare es fa com al cel (Mateu 6,10). I, aquí ens dóna tres imatges per ajudar-nos a entendre millor com és aquest Regne, és a dir, quina és la voluntat del Pare.
El Blat i el Jull
Sorprenentment, Déu deixa el blat (els seus fills) enmig del jull (els que obren mal) fins el fi d'aquest món.  És a dir, no ens allibera del tot del mal i del sofriment, malgrat ser 'bons cristians'!
Fins el fi.  Perquè certament hi haurà un fi d'aquest món.  Hi haurà un fi pel mal i pel sofriment dels fills de Déu.
Però, al jull li espera un fi horrorós amb 'plors i el cruixit de dents' (v.42).  Potser no ens agrada parlar d'això, però sembla que Jesús sí creia en l'infern...
I, per què permet Déu aquesta situació incòmoda de viure tots junts blat i jull?  Pel bé del blat (v.29).  'Perquè no vol que ningú es perdi, sinó que tothom arribi a la conversió ' (2 Pere 3,9).
I nosaltres? Estem més preocupats amb el propi patiment injust o amb el desig del Pare de que tothom li conegui i sigui salvat?
El Gra de Mostassa i el Llevat
Al Regne de Déu aviat són les coses més petites, febles o humils que produeixen l'impacte més gran.  Per què?  Perquè la gloria sigui només de Déu.  'En la teva feblesa actua el meu poder', li va dir a l'Apòstol Pau (2 Corintis 12:9).
Per l'altre banda, veiem que el Regne de Déu, encara que a vegades potser ho sembla, no és cap cosa feble.  Al contrari, té poder i vitalitat imparable, i certament creixerà fins que hagi portat el seu refugi, la seva llum i el seu sabor a l'últim racó del planeta.
I, nosaltres?  Som part d'aquest creixement?  Estem massa centrats als nostres propis problemes, o estem portant el Regne de Déu als nostres famílies, amics  i companys, malgrat la nostra feblesa?

Pare Sant, vingui el teu Regne i que es faci la teva voluntat aquí a la vida meva i dels meus com es fa en el cel.  Esperit Sant, ajuda'm a entendre com és aquest Regne i com puc ser servent d'ell.  Senyor Jesús, reconec la meva feblesa e incapacitat, i necessito que sigui el teu poder i el teu amor que opera en mi i a través meu.


David Rhoton

Comunitat Cristiana La Vinya – Gavà

Comentaris