Diumenge 3 de durant l'any - 25 de gener


Mc 1, 14-20


 En aquest missatge, Marc ens explica el començament del Ministeri de Crist a Galilea i la crida dels quatre primers deixebles.

Hi va haver tres viatges d´evangelització a Galilea en els que Crist va portar el seu missatge a arreu d´aquella regió. Marc explica en aquests versets el primer dels seus viatges.

Jesús apareix a Galilea desprès que Joan Baptista fos tancat a la presó. Jesús els hi diu que el temps ja s´ha complert referint-se a que l´etapa preparatòria durant l´Antic Testament havia acabat segons els plans de Déu. Hem de tenir en compte que el temps de Déu no es correspon en absolut amb el temps dels homes, Déu té el seu temps. Quan finalitza el temps segons Déu, Ell envia al seu Fill amb la missió de que realitzi el seu Ministeri amb els homes.

Jesús exhorta al penediment és a dir a un canvi de mentalitat i a creure en el Evangeli, a creure que s´atansa el regne de Déu amb l´adveniment del Messies.

En aquest primer viatge a Galilea va veure a Simó i al seu germà Andreu que llançaven la xarxa a la mar perquè  eren pescadors. Els crida perquè el segueixin i reparteixin les bones noves entre els homes de manera que tinguin Fe en que arriba el Messies anunciat. Esl dos germans deixen les xarxes és a dir la seva vida anterior i segueixen a Jesucrist. Poc temps desprès trova també a Jaume fill de Zebedeu i el seu germà Joan que també eran pescadors i estaven adobant les xarxes. Tot seguit els va cridar i ells van deixar al seu pare i van anar darrera d´Ell.

Veiem que Jesús els hi fa canviar els peixos per els homes de manera que els hi demana que llencin les xarxes per guanyar homes, tot i que Ell sap que no tots quedaran adherits a les xarxes.
                                                          
Margarita Barranco

En 

Comentaris