Pentecosta - 24 de maig de 2015

Jn 20, 19-23
En aquest relat l'evangelista Joan ens situa al capvespre del dia de la Resurrecció. Els deixebles estan a casa, amagats, tenien por als jueus i aquesta por els paralitzava. Tenien les portes tancades i, de cop i sobte Jesús es presenta enmig d'ells i els saluda desitjant-los la pau: "pau a vosaltres". Estigueu en pau, no tingueu por, sóc jo, estic amb vosaltres.
I, de seguida, com a proba els ensenya les mans i el costat.
Els deixebles se n'alegren, però no parlen, segur que no se sabien avenir. Havien vist Jesús mort, l'havien posat al sepulcre i, ara era aquí, enmig d'ells, quina joia! però també quin ensurt! Jesús els ha de tornar a tranquil·litzar: "pau a vosaltres", no us amoïneu, estigueu tranquils, sóc jo, torno a estar amb vosaltres.
Però, acte seguit els dóna una missió: "com el Pare m'ha enviat a mi, també jo us envio a vosaltres". Jesús fa als deixebles un encàrrec, però alhora, també, els dóna un ajut. Jesús alena damunt els deixebles i els dóna l'Esperit Sant que els acompanyarà en la seva missió: "a qui perdonareu els pecats, li quedaran perdonats; a qui no els perdoneu, li quedaran sense perdó".
Aquesta missió és extensiva a tota l'església, no només al grup que estava reunit i atemorit en aquell lloc i ocasió. En els deixebles tota l'església (i nosaltres dins ella) rep la missió de part de Jesús. Déu l'envia a Ell i Ell ens envia a nosaltres. Ens envia a perdonar els pecats, a fer present i visible el Regne de Déu a tothom i a tot arreu.
Hi haurà moments de dificultat, hi haurà moments de por, però hem d'estar segurs i confiats, perquè comptem amb l'ajut de l'Esperit Sant que Déu ens a donat per a consolar-nos i confortar-nos davant l'adversitat.

BONA PASQUA DE PENTECOSTA!
                                               MªAngustias Rodríguez (feligresa)

Comentaris