Baptisme del Senyor - 10 de gener de 2016


Lc 3,15-16.21-22

Joan Baptista és el centre d'atenció; el poble espera que les coses canviïn, des d'una situació difícil, d'injustícia; el Messies esperat pot ser la solució; ¿serà Juan el Messies?

El Baptista no busca el seu propi prestigi. Només desitja que la voluntat de Déu es faci present. Ho realment important és el pla de Déu per al moment que li ha tocat viure, el seu designi per a la humanitat.

A Jesús, per la seva banda, tampoc li importa la fama. S'acosta al baptisme de Joan com un més. A partir d'aquest gest senzill, Déu es manifesta, ens mostra l'autèntic rostre de Jesús: l'Esperit Sant baixa sobre ell, i el Pare ho reconeix públicament, «Tu ets el meu Fill, el meu estimat; en tu m'he complagut.»

Hem de reconèixer en Jesús la resposta a les nostres aspiracions més profundes, personals i comunitàries; la revelació de que les preguntes, les esperances ... de l'ésser humà tenen resposta. Però això només és possible si renunciem a l'egocentrisme, a buscar exclusivament el propi bé, el plaer, la comoditat ... Sí que és possible l'esperança; el mal i la injustícia no tenen l'última paraula. La meva col·laboració és necessària, imprescindible en el pla de Déu.


Javier Velasco-Arias

Professor de Bíblia al ISCREB

Comentaris