Diumenge 2 de durant l'any - 17 de gener de 2016


Joan 2,1-11

Podem Confiar en Ell!

La situació és de molta vergonya: una festa de noces on s’ha acabat el vi!
 María, mare de Jesús, ho té molt clar i s’ho diu a Ell, “Se’ls ha acabat el vi.” (v.3).  Però, sembla que la situació el pren per sorpresa, i respon, desconcertat, “Però, dona, per què et fiques en les meves coses?” (v.4)

Malgrat aquesta primera reacció, María coneix el Seu cor i té una confiança plena en Ell, en la Seva bondat per voler ajudar i en la Seva capacitat per poder ajudar.  Simplement els mana als servents, “Feu el que Ell us digui,” (v.5), i s’en va, confiada en que Ell proveirà allò que es necessita.

I, Jesús fa el miracle.  La festa torna a tenir vi – vi dels millors i amb una quantitat totalment exagerada (aprox. 600 litres) – i els nuvis tornen a estar feliços i relaxats i amb ganes de celebrar el seu dia!

Demaneu, i us donaran; busqueu, i trobareu; truqueu, i us obriran,” diu Jesús més endavant.

Tenim nosaltres aquesta confiança en Ell?  Que Ell realment és bo i poderós per ajudar-nos?  Inclús quan es tracta d’alguna cosa tan ‘material’ i petit com el vi?  Podem deixar que María ens transmeti una mica de la seva confiança mitjançant aquest text?

Senyor Jesús, gràcies per ser tan bondadós amb nosaltres i per ser el poderós sobre totes les coses, fins i tot sobre la mateixa mort!
Esperit Sant, omple’ns de una confiança plena en l’amor del nostre Pare del Cel, i recorda’ns durant tot el dia que Ell sempre està disposat a ajudar-nos en totes les coses que ens preocupin, siguin grans o petites.  Amén.



David Rhoton

Comunitat Cristiana La Vinya – Gavà

Comentaris