Diumenge 14 de durant l'any - 3 de juliol de 2016


Aneu! Amb aquesta arenga Jesús envia al grup dels setanta-dos deixebles a portar el missatge del Regne de Déu; un regne que és a prop, que ja es fa present. No cal esperar a l'altra vida perquè la situació canviï, perquè la injustícia deixi pas a la justícia, la guerra sigui substituïda per la pau, el mal no prevalgui davant del bé, l'odi desaparegui i imperi l'amor ... ell els envia i ens envia perquè confiava en ells i confia en nosaltres. Amb Jesús es va inaugurar el Regne de Déu, encara que cada dia haguem de demanar «vingui a nosaltres el vostre regne» en l'oració del Parenostre. Ell no ens deixa sols en aquesta titànica tasca.

La missió no és fàcil: «La collita és abundant, però els segadors són pocs. Pregueu, doncs, a l'amo dels sembrats que hi enviï més segadors.» No sempre serà ben rebut aquest missatge. Però Jesús compta amb nosaltres, i nosaltres confiem en Ell. I, per tant, no només no hem de tenir por de les dificultats, sinó que el nostre distintiu ha de ser l'alegria: «alegreu-vos perquè els vostres noms estan inscrits en el cel» .

Al nostre voltant trobem situacions que no responen al pla amorós de Déu (pobresa, injustícia, odi, guerra, etc.): aquí es fa present Jesús, i aquí hem de fer-nos presents cada un de nosaltres i de nosaltres, personal i comunitàriament. Jesucrist ens impel·leix: Aneu!

Javier Velasco-Arias

biblista

Comentaris