Diumenge 6 de durant l'any - 26 de maig de 2019



Evangeli de Joan 17.20-26  Oració sacerdotal. 

Aquesta oració és especialment solemne. En els versets previs Jesús intercedeix per si mateix i pels seus deixebles. En aquests últims versets, Jesús demana a Déu per tots aquells que creuran en Ell. Aquesta ha estat nomenada la seva "oració sacerdotal". Jesús vol que estiguem amb Ell eternament, contemplant la seva glòria i gaudint de l'Amor del Pare. L'objectiu d'aquest prec és la unitat, la comunió amb el Pare i amb en Fill perquè per mitjà d'aquesta unió aquells que no accepten a Déu com el seu Senyor i salvador puguin creure en Ell. Déu ha establert el temps de la gràcia per escoltar l'evangeli i arribar a ser salvats. Aquest temps és avui i ara.
“Hem estat associats al Crist, però cal que mantinguem ferma fins a la fi la confiança que teníem al principi. Tal com ha estat dit: Avui, quan escolteu la seva veu, no enduriu el cors com en el temps de la rebel·lió”
 (Hebreus. 3: 14-15).
Jesús ens ha fet partícips de la glòria que el Pare li havia donat a Ell, perquè ara tinguem la presència activa de Déu en nosaltres i ser instruments de salvació a tothom. L'Església és el cos de Crist i Ell és el cap, separats d'Ell no podem fer res. Tots estem units per un mateix esperit, l'esperit de Crist: esperit de saviesa, intel·ligència, coneixement, poder i Amor.
"En Coneixem que estem en ell i ell en nosaltres, en que ens ha donat del seu Esperit" (1Joan 4:13).
Déu ha donat a conèixer el seu Amor mitjançant el lliurament del seu fill a la creu pels nostres pecats.
"En això es va mostrar l'amor de Déu envers nosaltres: en que Déu va enviar el seu Fill únic al món perquè visquem per ell" (1 Joan 4: 9).
Si acceptem aquest coneixement amb fe, penediment i amor, serem un amb Ell, ja que Déu és amor.
"El qui no estima no coneix Déu, perquè Déu és amor" (1Joan 4: 8).
Si ens estimem, l'Amor de Déu està en nosaltres, som un amb Ell i hem estat perfeccionats en l'Amor. Per això ja no hi ha por a la mort ja que ressuscitarem com Jesucrist va ressuscitar i està a la dreta de Pare per nosaltres. Que el Senyor ens ajudi a fer visible a Déu per mitjà del seu Amor en nosaltres, com Jesucrist ho va fer en la terra. Que així sigui.


Ismael Llaudis Reyes.
Pastor de l'Església Evangèlica en Sant Feliu de Llobregat.

Comentaris