Diumenge 27 de durant l'any - 6 d'octubre de 2019


«el just viurà per la seva fidelitat» 

Hab 1,2-3;2,2-4. 2Tim 1,6-8. Lc 17,5-10. 

Les lectures d’aquest diumenge ens parlen de la fe, perquè fa fe té el poder de transformar les nostres vides. 

Habacuc ens recorda que encara que experimentem el silenci de Déu, Ell no deixa de patir el dolor que està patint tothom. El fet que Habacuc tingués resposta de Déu: «Escriu el que jo et revelo, grava-ho sobre unes tauletes» va ser una garantia que Déu no abandona mai i, al mateix temps, el deixar-ho per escrit serveix de recordatori. Hem de tenir clar que cal tenir paciència i perseverança, malgrat estiguem en moments molt complicats i/o dolorosos no hem de perdre l’esperança. 

La 2a carta a Timoteu ens recorda que hem de ser fidels i perseverants en l’evangeli, a seguir endavant. El model que hem de seguir és el del mateix Jesús. Pau ens convida a tots els cristians a agrair a Déu la nostra fe i així poder donar la nostra vida per l’evangeli, a romandre forts en l’esperit de la fe. 

A l’evangeli llegim que els deixebles fan una demanda a Jesús: «Augmenta’ns la fe». La seva resposta no és fàcil. Jesús respon amb una paràbola que només la té Lluc. Ens vol ensenyar que la nostra vida s’ha de caracteritzar per l’actitud del servei. Comença amb tres preguntes, i al final, Jesús mateix dona la resposta. 

Són preguntes tretes de la vida de cada dia, així els oients podem endevinar la resposta. Estan formulades perquè cada persona pensi en la seva pròpia experiència i des d’aquesta doni la resposta. El plantejament va orientant cap a on ens porta Jesús en la resposta que hem de donar: tothom hem de ser servidors uns dels altres. 

Qualsevol canvi porta temps i implica, primer de tot, la conversió del cor abans que es produeixi en l’acció. Les persones necessitem tenir compassió unes de les altres per poder mantenir viva l’esperança i Jesús, avui, ens recorda que la fe és necessària per tenir una vida amb sentit. 

Ma. Pilar Lozano 
Llic. en Ciències Religioses

Comentaris