Diumenge 1 d'Advent - 1 de desembre de 2019

Dues són les vingudes del Crist que marquen la cronologia del món: la primera la celebrem joiosament en les festes de Nadal i ha estat el punt de referència per comptar el temps, i la segona posarà punt final a la història de la humanitat, quan el Fill de Déu vindrà definitivament a judicar l'Univers. Entre una i altra es desenvolupa la nostra vida aquí a la terra, mentre anem a l'encontre del Senyor.
Les paraules de Jesús ens indiquen que la vida terrenal és un preludi de la vida plenament feliç que estem cridats a viure en el Regne de Déu. Ara bé, també ens mostren el risc de perdre-la si no vivim amb una actitud vigilant i positiva. La nostra època s'assembla «als dies de Noè»: El Regne de Déu ve a nosaltres, i nosaltres l'hem d'acollir amb esperança, treballant per millorar la societat i el món en què vivim, perquè siguin una parcel·la i un reflex del món nou que esperem; tanmateix, ¡hi ha tants que viuen despreocupats i no fan cas dels avisos de Jesús! Per la nostra manera de viure, pels criteris que ens regeixen i pels valors que ens fonamenten, els cristians podem ser incompresos o ens poden prendre per bojos, però la veritable bogeria és viure en la inconsciència, com fan molts, i no adonar-se del perill real de no arribar a la finalitat de la nostra existència i perdre per sempre la vida eterna. Ens diu Jesús que «si hi hagués llavors dos homes plegats al camp, potser l'un fora pres i l'altre deixat» per indicar dos estils diferents de viure, un arribarà a la meta, però l'altre no.
Jesucrist ens convida a vetllar. Malauradament, hi ha molts factors que actuen de narcòtics amb una contundència més gran que la de la morfina: el materialisme que només cerca resultats immediats, la comoditat i el plaer personal a tota costa, la llei del mínim esforç, determinades modes en el pensar, en l'actuar i en el parlar, la relaxació moral, la preocupació per satisfer els propis instints o capritxos, el desànim davant les dificultats… elements que ens poden fer oblidar el nostre destí i el camí que hi porta. En aquest Advent que comença, ¡seguim el consell de sant Pau i desempalleguem-nos d'aquests narcòtics per revestir-nos del Crist i viure segons l'Evangeli!

Mn. Joaquim Meseguer


Comentaris