Ascensió del Senyor - 24 de maig de 2020


«Aneu per tot el món...»

Ascensió del Senyor


Fets 1,1-11; Ef 1,17-23; Mt 28,16-20

En aquests moments amb enormes dificultats i por que estem vivim en tot el món ¿com ens arriben aquestes lectures de la festivitat de l’Ascensió del Senyor?

En la lectura de Fets, Jesús reuneix als onze deixebles i els hi fa un recordatori de tot el que van viure junts. Jesús anima als deixebles a continuar la feina que van començar tots plegats. Realment els deixebles no acaben d’entendre el que Jesús els estava dient. Jesús els hi diu que rebran l’Esperit Sant, perquè entenguin els que està dient, malgrat això tampoc ho acaben de comprendre.

En la carta als Efesis, l’autor ens parla de veure amb els «ulls del cor». Podem reflexionar si ens està parlant que veure amb els ulls del cor és creure en l’amor incondicional que Déu té en cadascuna i cadascun de nosaltres, que ell sempre està amb nosaltres i no ens deixarà mai orfes.

El text de Mateu ens porta a la festivitat d’avui. Presenta l’última trobada de Jesús ressuscitat amb els deixebles. Jesús continua confiant en ells per seguir la seva missió. També ens està parlant directament a cadascuna i cadascun de nosaltres, ens envia a anar endavant per continuar la seva missió. És a dir, a amar com Jesús ho va fer: donar la benvinguda als marginats, ajudar als malalts, estar units entre si, en i per amor.

Veiem que aquest text ens ofereix les últimes paraules de Jesús, és com una mena de testament, la seva última voluntat per a la comunitat. És un text de revelació, amb les seves promeses; de consolació per tots i totes persones que se sentia exclosos i perseguits pels seus propis germans i és la nova pràctica, perquè ens indica el camí pel que s’arriba a una nova justícia. És l’obertura que ens porta Jesús sobre Déu per indicar la Bona Notícia que no pot romandre amagada, sinó que ha d’il·luminar tots els pobles.

Ma. Pilar Lozano
Llicenciada en Ciències Religioses

Comentaris