Diumenge 4 de Quaresma - 14 de març de 2021

 

Gna. Griselda Cos

Monja de Sant Pere de les Puel·les

 

UN ENCONTRE DE NIT AMB JESÚS

 

L’Evangeli de Joan conté diàlegs de Jesús amb Nicodem, la Samaritana, el cec de naixement, la família de Betània...

El relat evangèlic d’avui fa referència a l’encontre de Jesús amb Nicodem,un fariseu i magistrat dels jueus, el qual anà a trobar Jesús i passaren la nit en diàleg pregon. Quina bellesa ofereix contemplar aquesta escena, mirant i escoltant Jesús i Nicodem!

La frase central d’aquest diàleg fou: “Déu estima tant el món, que ha donat el seu Fill únic”.Prioritat de l’amor diví pel món.I també la finalitat (l’objectiu, sentit, causa) d’aquest amor: “perquè no es perdi ningú dels qui creuen en ell, sinó que tinguin vida eterna.”

En aquest diàleg de Jesús amb Nicodem se’ns hi revela ja la riquesa pasqual de la seva vida: “El Fill de l’home ha de ser enlairat, perquè tots els qui creuen en ell tinguin vida eterna.” Bell resum de tot l’evangeli!

La nostra història humana sempre ha estat un teixit de pecat i de conversió, conversió que cada any desitgem renovar al cor de la Nit santa de Pasqua com unveritable “néixer de nou”.Sí, volem dir no al pecat i renovar la nostra fe en el Déu que ens estima apassionadament i que ens invita a sortir de la tenebra i anar a la plena llum.

La Quaresma és el temps d’enfortir la nostra d’adhesió al Crist com ho devia fer Nicodem aquella nit que passà amb Jesús.

El relat que hem llegit a la primera lectura d’avui és la crònica de tota la història humana, on la darrera paraula la té Déu sempre de perdó i de misericòrdia.

Viure la fe ha de ser una resposta d’amor a l’Amor que ens té Déu, ja que com digué Sta. Teresa de Lisieux“únicament l’amor ens fa agradables a Déu”.

Ens anem apropant a la festa de Pasqua amb l’alegria que comporta.

 

Monestir de Sant Pere de les Puel·les

Comentaris