Diumenge 2 de Pasqua - 11 d'abril de 2021

 

Gna. Griselda Cos

Monja de Sant Pere de les Puel·les

 

AMB ESTIL PASQUAL

 

Cada diumenge de l’any ha de serper a nosaltres com aquell diumengeen el que Jesús Ressuscitat, entrà, es posà al mig i parlà als seus deixebles.

El diumenge, amb la seva senzilla “solemnitat”, hauria de marcar la nostra vida de cristians amb la fe en la resurrecció de Jesús.El missatge que aquesta experiència transmet téun fortlligam amb l’amor, l’únic criteri vàlid per testimoniar la fe.

El relat evangèlic d’avui conté un devessall de temes pasquals: les ferides de Jesús, el do de la pau, l’Esperit Sant, l’alegria, la missió, la fe de Tomàs i la benaurança dels qui creuran sense haver vist. També hem escoltat en el llibre dels Actes que la primera comunitat cristiana “tenia un sol cor i una sola ànima”i que “tenien tots els béns en comú”.Un estilde vida propi, un estil pasqual.

La missió de l’Església avuino és només semblant a la que el Pare confià al seu Fill sinó que és realment la continuïtat únicadela que el Pare confià a Jesús.

El Crist glorificat transmet als seus deixebles la PAU.Jesús els dóna la pau fins a tres vegades.En teníem necessitat. Tots els creients hauríem de ser agents de pau. Una pau que no és sinònim de tranquil·litat, ni un tancar els ulls al sofriment del proïsme.Sinó una pau que és esforç, voluntat, lluita, conquesta. Costa esforç construir l’autèntica pau.

L’encert de la primera comunitat és que al cap de vuit dies Tomàs estava amb ells. Cal que tinguin lloc en el si de la comunitat els qui encara no creuen, per tal que també puguin trobar-se amb el Crist Ressuscitat.A les benaurances dels pobres, dels humils, dels perseguits, gràcies a la incredulitat de Tomàs, sortosamentJesúshi afegeix una altra benaurança: “Feliços els qui creuran sense haver vist”.

La fel’alimentem en la celebració litúrgica, sí, però la vivim en la dispersió iamb el testimoni. I no ho oblidem: la fe hauria de ser viscuda amb un estil pasqual.

 

Monestir de Sant Pere de les Puel·les

Comentaris