Diumenge 12 de durant l'any - 20 de juny de 2021

 

 Jb 38,1.8-11; Salm 106; 2Co 5,14-17; Mc 4,35-41.

 El Déu-Amor es fa generador d’esperança, i de vida.

 Sigui santificat el vostre nom.

 Que reconeguin els favors del Senyor, els prodigis que ha fet en bé dels homes (Sl). Que és copsar tot l’amor de Déu en tot el que ens envolta i en la pròpia naturalesa humana feta per estimar; i en totes les manifestacions de bondat, bellesa, veritat..., que són manifestacions del seu Amor.

 Vingui a nosaltres el vostre Regne.

 Aquells qui viuen en Crist són una creació nova; tot el que era antic ha passat, ha començat un món nou (2Co). Sempre és l’Esperit de Déu el creador que bufa al fang i en treu vida, i ens fa ser; ara és l’Esperit manifestat en Jesús, també per nosaltres, que ens farà fills com ell Fill, a imatge i semblança d’ell. Això és el Regne de Déu ara, creació nova, de pau, justícia, veritat, amor..., Amor de Déu.

 «Passem a l'altra riba»... Jesús que ens convida anar més enllà, amb esperança, en la construcció del Regne, més enllà de tot conformisme, de tota dificultat, de tota marginació... Mentrestant s'aixecà un temporal de vent tan fort que les onades queien sobre la barca i s'anava omplint. Jesús era a popa, dormint....  Un Jesús aparentment absent i silenciós, però proper i company de les nostres pors, inseguretats que amenacen la vida. Ells el criden i li diuen: «Mestre, no veieu que ens enfonsem?» Jesús es desvetllà, renyà el vent i digué a l'aigua: «Calla i estigues quieta.» El vent amainà i seguí una gran bonança. És el Jesús vencedor en el mar del sofriment que fa les persones vulnerables i fràgils..., vencedor amb la força de l’amor, de l’Amor, i d’. Després els digué: «Per què sou tan porucs? Encara no teniu fe?» Ells, plens de gran respecte, es preguntaven l'un a l'altre: «Qui deu ser aquest, que fins el vent i l'aigua l'obeeixen?» (Mc). El que fa avançar la barca de Jesús (el seu somni) és la força de la fe.

 Faci’s la vostra voluntat, així a la terra com es fa en el cel.

 ... perquè els qui viuen no visquin ja per a ells mateixos, sinó per a aquell que ha mort per tots i ha ressuscitat... (2Co).  La voluntat de Déu és la d’estimar-nos, ens vol estimar...; i fer la seva voluntat serà estimar, estimar-lo, estimar sempre...; no és complir manaments, preceptes, disposicions i nomes..., és estimar-lo, estimar. Així és com morim amb Crist per ressuscitar amb ell, i units a ell.

 Ans deslliureu-nos de qualsevol mal.

 En les seves penes cridaren el Senyor, i els salvà d'aquell perill: apaivagà el temporal i vingué la bonança, 

es calmaren les onades del mar. I els va dur fins al port, plens de goig per la calma retrobada. Un Déu sensible, atent, compassiu... davant els sofriments dels seus fills, i mariner expert...; Déu és Amor i es diu de mil maneres, amb tantes imatges...; Déu espai de salvació, de vida, regenerador de la vida. Que reconeguin els favors del Senyor, els prodigis que ha fet en bé dels homes (Sl). Cal fer l’experiència de l’amor transformador de Déu en la pròpia pell, capaç en les nostres tempestes posar-hi calma, serenor, pau...; naixerà la gratitud, l’amor immens.

 La fe ens fa anar més enllà, a l’altra riba, de tota adversitat, de tota crisis.

 

 

Mn. Miquel García Bailach

 

Comentaris