Diumenge 15 de durant l'any - 11 de juliol de 2021

 

Am 7,12-15; Salm 84; Ef 1,3-14; Mc 6,7-13.

 

Som fills de Déu i profetes, receptors i promotors de vida.

 Pare nostre, que esteu en el cel:

Per amor ens destinà a ser fills seus per Jesucrist... que dóna lloança a la grandesa dels favors que ens ha concedit en el seu Estimat...La vida ve de l’amor; venim de l’amor, de l’Amor. Fills amb el Fill; igual de fills que Jesús; Jesús ens ho diu perquè siguem igual de fills que ell ho és des de l’amor i des del Regne. ... ha volgut unir en el Crist tot el món, tant el del cel com el de la terra. Estem cristificats, que vol dir fets per el Crist, amb ell i en ell; per l’amor, amb l’amor, en l’amor; amb ell, també fills. En ell hem rebut la nostra part en l’herència...(Ef).La vida amb tots els seus béns per a cadascú; els béns de Déu per a cada filla i fill.

 Sigui santificat el vostre nom.

Beneït sigui Déu i Pare de nostre Senyor Jesucrist, que ens ha beneït en Crist amb tota mena de benediccions espirituals dalt del cel; ens elegí en ell abans de crear el món, perquè fóssim sants, irreprensibles als seus ulls...La perfecció de les pròpies capacitats, el propi desenvolupament des de la llibertat i l’amor, és la crida que Déu ens fa a ser.Volia que fóssim lloança de la seva grandesa... (Ef).Cada persona és lloança de Déu amb la seva vida, la seva intel·ligència i la seva sensibilitat, i manifesta el mateix ésser de Déu.

“Per comprendre Déu, primer s’ha d’entendre l’Home” (Lluís Duch).

Vingui a nosaltres el vostre Regne.

Déu anuncia la pau al seu poble... La fidelitat i l’amor es trobaran, s’abraçaran la bondat i la pau... La bondat anirà al seu davant, i la pau li seguirà les petjades (Sl).L’obra creadora de Déu serà manifesta en la seva obra salvadora, a la que tots hi estem cridats i implicats. La vida, la pau i l’amor sempre són la meta.

Els donà poder sobre els esperits malignes... Els dotze se’n van anar i predicaven a la gent que es convertissin. Treien dimonis i ungien amb oli molts malalts, que es posaven bons (Mc).Regne anunciat i Regne realitzat, paraula i acció. El Regne comporta les incomoditats de l’amor, i la joia de donar vida.

Faci’s la vostra voluntat, així a la terra com es fa en el cel.

«Jo no sóc profeta... però el mateix Senyor m’ha pres de darrera els ramats, i m’ha dit: “Ves a profetitzar a Israel, el meu poble”» (Am).Jo no sóc profeta, ni tu, ni ell..., tenim les nostres ocupacions. Però som fills del nostre temps i sentim nostres “els gojos i les esperances, els plors i les angoixes” (GS) del nostre poble, no restem indiferents, també volem ser protagonistes de la nostra història de llibertat.

Vosaltres vau escoltar l’anunci de la veritat, la Bona Nova de la salvació i, després d’escoltar-la i de creure-hi, també vosaltres, en el Crist, heu estat marcats amb l’Esperit Sant... (Ef).L’Evangeli és catalitzador dels drets humans, que són els drets dels fills de Déu, i accelera el compromís en la seva defensa: és l’Esperit creador i alliberador de Déu en nosaltres, que ens arriba per Jesús i pel sentit comú de la dignitat humana.

 El nostre pa de cada dia doneu-nos, Senyor, el dia d’avui.

... i els recomanà que, fora del bastó, no prenguessin res pel camí: ni pa, ni sarró, ni diners, ni un altre vestit, i només les sandàlies per calçat... (Mc).Pa..., i llibertat! I llibertat per a fer del Regne un compromís creïble.

 I perdoneu les nostres culpes, així com nosaltres perdonem els nostres deutors.

 En ell hem estat rescatats amb el preu de la seva sang. Les nostres culpes han estat perdonades. La riquesa dels favors de Déu s’ha desbordat en nosaltres... (Ef).Hi ha qui ha donat la seva vida per nosaltres perquè tinguéssim vida. Un amor que s’ha manifestat també com a perdó, sense límits ni condicions. L’amor salva.

Exercim de fills i filles, exercim de profetes.

 

 

Mn. Miquel García Bailach

Comentaris