Nadal del Senyor - 25 de desembre del 2021

 

Lluc 2:Se'ls presentà un àngel del Senyor, i la glòria del Senyor els envoltà de llum i van quedar espaordits.Però l'àngel els digué: "No tingueu por. Us porto una nova de gran goig, que ho serà per a tot el poble:avui, a la ciutat de David, us ha nascut un Salvador, que és el Crist, el Senyor.

Mateu 2:1-2 Després del naixement de Jesús a Betlem de Judea, en temps del rei Herodes, van arribar a Jerusalem uns mags de l'orient,i preguntaven: "On és el rei dels jueus que ha nascut? Perquè hem vist el seu estel a l'orient i hem vingut a adorar-lo."

 

En el primer text ens centrem en el missatge de l’àngel al pastors; en el segon, en els mags; i en els dos textos trobem que es fa una mirada a la llum, la glòria del senyor els envoltà de llum, hem vist el seu estel ... hi ha moltes versions sobre què era aquell estel tan lluminós que va guiar els mags.S’han buscat explicacions astronòmiques, astrològiques, altres que fan adaptacions al text bíblic tal i com creuen més convenient i, fins i tot hi ha qui arriba a dir que va ser un estel que tan sols van veure els mags. Però el cert és que aquella llum brillant va advertir els mags del naixement de Jesús, i ells van saber interpretar-ho. L’àngel del Senyor els ho va fer saber als pastors i ells també van creure allò que se’ls estava dient, i van marxar a veure Jesús i adorar l’infant. En una època com la nostra, en que la incredulitat i la falta de fe en tot allò que no podem tocar o veure al moment, ens fa pensar com hauríem reaccionat nosaltres davant d‘una anunciació d’aquesta mena: el que cal tenir en compte és que hem d’estar oberts a rebre aquest missatge de la salvació de Jesús. Jesús, per tal de poder donar la seva vida per cadascú de nosaltres, primer va haver de venir a aquest món, néixer i fer-se home, per poder donar la seva vida per nosaltres. Aquest és el veritable sentit del Nadal. Tots aquells que no han rebut Jesús dins del seu cor poden celebrar un Nadal ple de regals, de festes, però continuarà sent buit perquè el veritable significat del Nadal és sentir que Déu viu dins de nosaltres. Però, i l’estel? Aquella llum que va guiar els mags!!! Nosaltres som la aquella llum,tal com ens diu a Mateu 5 :14 – 16:

Vosaltres sou la llum del món. Un poble situat damunt la muntanya no es pot amagar.Tampoc no s'encén una espelma per posar-la sota el mesuró, sinó que es posa en el canelobre i il·lumina tots els qui són a la casa.Que la vostra llum resplendeixi igualment davant la gent, de manera que vegin les vostres bones accions i donin glòria al vostre Pare del Cel.

Siguem llum, portem la llum a tothom i fem que el Nadal il·lumini cada llar i cada cor.

 

 

Noemí Cortès i Roca

Pastora de l’Església Evangèlica de Gràcia

Presidenta de la IBEC

Comentaris