Diumenge de Pentecosta - 31 de maig - Primera lectura

(Comentari bíblic interconfessional publicat en el Butlletí d'informació parroquial "Diàleg", especial del diumenge de Pentecosta, de la parròquia de Sant Pere de Gavà)

Primera lectura. Fets 2, 1-11


En aquesta festa de Pentecosta que fa part integrant del Misteri Pasqual, el do de l’Esperit es manifesta amb tot el seu esclat. Els apòstols van viure una experiència inoblidable i ens ho volen comunicar a través de símbols molt significatius.
“ Se sentí com si es girés una ventada violenta” 2. Aquest soroll recorda el passatge bíblic en què Déu, proclama els deu manaments, moment clau per als israelites! I també moment clau per al naixement de la nostra Església. El vent significa força que empenta... Llavors “ van aparèixer unes llengües de foc que es posaren sobre cadascun d’ells” 3, per tal de significar el do que cada un ha rebut de l’Esperit Sant. L’Esperit ha estat donat a tots per a reunir-los en una unitat i retrobar cada un d’ells en la seva particularitat.
“ Residien, a Jerusalem, jueus provinent de totes les nacionalitats”. Els apòstols anuncien la Bona Nova en les seves diverses llengües. L’església naixent aleshores i la d’avui reuneixen en la unitat els homes de tots els països, llengües i nacions sense suprimir l’originalitat de cada un.
A partir d’aquest moment i avui encara, els seguidors de Crist porten l’Evangeli arreu del món reproduint, en la força de l’Esperit, els signes que Jesús havia fet: la predicació,la pregària, el compartir els béns, l’escolta...
Avui dia la humanitat és ben conscient del seu caràcter planetari, gràcies als mitjans de comunicació no hi ha distàncies. Però ens adonem, nosaltres, els cristians, que hem de donar cor a aquests relacions múltiples que es van forjant? Per això, siguem oberts a l’Esperit que vol aplegar tots els homes per fer-los membres d’un sol cos. Que ELL ens doni coratge per fer el que calgui.


Maïté Cabié – Vedruna
Responsable Gerfec, Espanya



Comentaris