Diumenge 13 de durant l'any - 28 de juny - Evangeli

(Comentari bíblic interconfessional publicat en el butlletí d'informació parroquial "Diàleg", especial de la festa de Sant Pere i Sant Pau)

Marc 5, 21-43

"Vine a imposar-li les mans!" li demana el cap de la sinagoga, Jaire, a Jesús (v.23).
Ara, per què associava la sanitat amb la imposició de les mans de Jesús? Què hauria vist o escoltat Jaire per arribar a aquesta conclusió?
Alguna vegada t'ho van demanar a tu, això d’imposar les mans per sanar?
Què estem fent malament per què la nostra vida com deixebles seus sigui tan allunyada de la seva?
"Però, Ell era Déu!" dius.
Doncs, fixa't més endavant quan Jesús sana la dona de l'hemorràgia, i llavors demana, "Qui m'ha tocat la roba?" (v.30). Jesús està fingint, o és que realment no ho sàvia? Com pot ser que hi hagi alguna cosa que Jesús, Fill de Déu, no sabia?
I tampoc es l’única vegada. Parlant del dia de la seva tornada va dir, “Però, pel que fa al dia i a l'hora, ningú no en sap res, ni els àngels del cel, ni el Fill; només el Pare.”(Marc 13,32).
És possible que Jesús, nostre Senyor i Déu, al néixer com home no va deixar enrere només la seva confort i glòria divina, sinó també les seves facultats sobrenaturals i que, per tant, els seus miracles siguin una mostra fins on pot arribar qualsevol persona completament rendida a Déu i ple del seu Esperit?
Voldries ser aquesta persona?
Senyor Jesús, voldria viure més com tu. Ensenya'm a escoltar a l’Esperit Sant i a obeir al Pare com tu de tal manera que ni els meus enemics poden negar que jo soc amb tu i tu amb mi. Amén.

David Rhoton
Comunitat Cristiana La Vinya - Gavà

Comentaris