Diumenge 10 de durant l'any - El Cos i la Sang de Crist - 6 de juny


Gn.14, 18-20 – Salm 109 – 1C. 11, 23-26 – Lc.9, 11b-17

“Corpus Christi”, festa que té lligam molt estret amb el Dijous Sant i amb les nostres celebracions eucarístiques de cada diumenge, en la qual, durant molts segles, el poble cristià ha volgut venerar el ”Santíssim Sagrament” fins que, al 1264, el Papa Urbà IV va estendre aquesta solemnitat a tota l’Església. La pietat popular ho manifestava al carrer amb els monuments, catifes de flor, domassos al balcó, l’exposició del santíssim i grans processons. Avui dia, després de Vaticà II, l’espiritualitat porta més els cristians a sortir al carrer però per a un lliurament joiós, generós als germans. Celebrem una donació d’amor del Crist.
Lluc en l’evangeli d’avui ens indica que hem de fer per a seguir l’ensenyament de Jesús. Escoltem-lo: “ Jesús acollí la gent, els parlava del Regne de Déu i guaria els qui
en tenien més necessitat”. També a nosaltres ens toca “acollir” i adonar-nos que, al nostre entorn, molta gent necessita la nostra ajuda, la nostra aportació econòmica, la nostra escolta, el nostre temps... “El dia començava a declinar i els Dotze s’acostaren a dir a Jesús: -Acomiada la gent i que vagin ales cases del voltant a per trobar allotjament i menjar. Però Jesús els digué: -Doneu-los menjar vosaltres mateixos”. Demana la nostra col·laboració per petita que sigui... donant el que tenim i som. (Els apòstols només tenien 5 pans i 2 peixos...). Crist vol que ens sentim responsables de la vida dels altres. La festa del Corpus ens ha de recordar que és al carrer, per les places que Jesús ens espera .
M’agradaria afegir un poema francès que ens pot interpel·lar i ajudar-nos a construir el Regne.

El cos del Crist té els ulls d’aquest afamat,
ferit en el seu honor i la seva dignitat.
Mira’l, és el cos del teu germà!
La sang del Crist és tota la sang vessada en la terra dels homes,
la dels camps de batalla, la dels hospitals.
Respecta-la, és la sang del teu germà!
El cos del Crist és el pa sagrat en l’altar del diumenge,
és el pa que vas a partir a taula.
Comparteix-lo, és el pa de Déu.
La sang del Crist és la de totes les creus del món,
que no para de ser vessada.
Recull-la és la sang de Déu. (Robert RIBER)


Maïté Cabié – Vedruna
Antena GERFEC

Comentaris