Diumenge de Pentecosta - 27 de maig

I TOTS QUEDAREN PLENS DE L’ESPERIT SANT


Les lectures que ens proposa aquest diumenge, ens volen ajudar a descobrir aquell dia en que també nosaltres pel baptisme vam rebre la força de l’Esperit de Déu. Jesús a l’evangeli ens defineix l’Esperit Sant com a defensor: “Quan vindrà el defensor que jo us enviaré”.
Jesús ens el defineix també com a guia: “Us guiarà cap al coneixement de la veritat” I com a força en la nostra vida de cada dia. Si a un infant li preguntes quina missió té el defensa en un partit de futbol, et dirà: Protegir el porter perquè no marquin un gol. Per nosaltres, parlar de l’Esperit Sant com a defensor ens ve a dir que Déu ens envia el seu Esperit per ajudar-nos a discernir, a protegir-nos d’aquells mals, d’aquells pecats, d’aquelles faltes que la nostra feblesa ens porta a no estimar.

Per això necessitem un guia que ens marqui el camí, que ens marqui com hem d’estimar. I per això la segona missió de l’Esperit és portar-nos vers Déu, vers la veritat. I què és la veritat? És l’amor de Déu. Per això cal sentir-nos plens de Déu, plens del seu amor. Solament qui de veritat descobreix Déu es troba valent i ple de força en la seva vida. Per això l’Esperit Sant es presenta com a força, com en la diada de Pentecosta, primera lectura, es presenta com a vent, com a foc, com un soroll fort. En aquell dia de Pentecosta sorgeix el do de llengües. Enmig de tantes cultures, tradicions, llengües, qui de veritat sent la força de Déu, se sent ple del seu Esperit, no té problemes per estimar, per perdonar, per conviure enmig de la diversitat. Perquè l’única llengua que de veritat val és l’amor i la solidaritat vers tot fill o filla de Déu.

 


Mn. Xavier Ribas

Rector de Sant Pere i Santa Teresa de Gavà








Comentaris