Diumenge 2 de durant l'any - 20 de gener


1Co 4-11

"L'Esperit...distribueix a cadascú, un per un, tal com ell vol."  (v.11)
L'Esperit té el mateix cor de generositat com el Pare, i vol distribuir.   "L'amor de Déu ha estat vessat en els nostres cors por l'Esperit Sant," diu en Romans 5,5.  L'Esperit ens estima molt i realment ens vol beneir.

I, aquest Esperit d'amor té un somni: veure l'Església, la comunitat dels creients, aixecar-se amb força i reflectir la glòria del Senyor Jesús.  I, una part d'aquesta glòria és la santedat, la consagració a allò que és bo, i una altra part és la sanitat, el benestar físic, social, emocional i espiritual de tots nosaltres, i una tercera part és el Seu poder sobrenatural.  I, per això, "A cadascú li és donada la manifestació de l'Esperit en bé de tots." (v.7)

"A cadascú," diu.  No és qüestió només dels sacerdots, els monjos o els diaques.  Al final del passatge ho torna a dir, "a cadascú, un per un." (v.11)
Pots imaginar-te aquest somni de l'Esperit?  Una família, un cos de deixebles, on una persona rep una saviesa sobrenatural per resoldre una situació impossible d'un conflicte familiar, la propera persona rep una mesura tal de fe que ordena quitar-se d'en mig un ordre de desnonament i l'expedient efectivament 'és perd' (veure  Mateu 17,20), una altra estén la seva mà sobre un malalt de càncer i aquest és curat a l'instant, una quarta persona comença a consolar a un company amb depressió recordant-li totes les vegades que el Senyor Jesús havia estat al seu costat...incloent aquelles experiències secretes que ell mai havia compartit amb ningú...

"L'Esperit...distribueix a cadascú, un per un, tal com ell vol."  (v.11)
L'Esperit distribueix perquè Ell vol.  Ell fa la seva part.
I nosaltres?  Fem la nostra part?  Rebem els Seus carismes?  Els cerquem?  Els usem?  Es complirà aquest somni de l'Esperit a la nostre congregació? 

Esperit Sant, gràcies pel Teu gran amor cap a nosaltres i perdona'ns el descuit dels Teus carismes. Volem rebre tot allò que ens vols donar i volem aprendre a usar-lo pel bé dels nostres germans.  Volem reflectir la glòria del nostre Senyor Jesús i que Ell sigui exaltat enmig nostre per sempre. Amén.


David Rhoton
Comunitat cristiana La Vinya - Gavà

Comentaris