Diumenge de Pasqua de la Resurrecció del Senyor - 31 de març



Pasqua de la Resurrecció del Senyor

Jn 20, 1-9

Diumenge matí, segons el jueus, primer dia de la setmana. Passat sàbat, passada la festa de la Pasqua jueva. Tot torna a la normalitat per al món jueu, però no pas per al grup (potser no massa nombrós) dels seguidors d’un tal Jesús anomenat el Natzarè. Estan tristos, enfonsats, ... Jesús de Natzaret, a qui ells creien el Messies és mort (ha estat condemnat pels jueus i executat pels romans) i sepultat.

Però ... vet aquí la fe i la compassió d’una dona. Una dona, Maria Magdalena, que vol acabar, de manera acurada i amorosa l’amortallament del seu Mestre, que degut a la proximitat del sàbat no va poder (juntament amb altres dones) acomplir de manera cabal.

De bon matí va al sepulcre i se’l troba buit. No sap que fer, corre a avisar els apòstols: “s’han dut al Senyor”. Encara no entén, encara no comprèn el prodigi de la resurrecció.

Dos dels apòstols, Pere i l’altre, aquell que Jesús estimava, (Joan?) surten corrents. El més jove arriba primer però, sense entrar, mira, veu el llençol on havien dipositat el cos de Jesús (Santa Sindone de Torí?), i el mocador que li van posar al cap (Sant Sudari d’Oviedo?) i creu. No entén (no és un acte de l’enteniment, de la intel·ligència) sinó que creu (acte de fe, acte d’amor) que Jesús ha ressuscitat.

Pere arriba després, però entra abans, com a cap dels apòstols. Al relat no es diu però Pere també va creure.

Una dona va ser qui va donar la veu d’alerta (en moltes ocasions passa el mateix) gràcies a aquell sisè sentit que fa albirar coses meravelloses. Però és Pere el primer que entra. Ell serà l’encarregat (malgrat les seves limitacions i les seves negacions) de confortar i enfortir la fe dels seus germans.

Alegrem-nos tots en aquesta Pasqua de Resurrecció, creguem com Pere i Joan i estiguem disposats com Maria Magdalena a cercar el Senyor, però no al sepulcre sinó a la vida.

Donem gràcies a Déu per aquesta Pasqua de Resurrecció i preguem pel Papa emèrit Benet i, com no! pel Papa Francesc, tal com va demanar el dia de la seva elecció. Que Crist ressuscitat el guiï i enforteixi per què pugui ser un veritable guia per a tots els qui avui celebren la Pasqua de nostre Senyor Jesucrist.

BONA PASQUA!

Mª Angustias Rodríguez (feligresa)

Comentaris