Diumenge 10 de durant l'any - 9 de juny


Jesús, el Senyor, el profeta esperat, ens parla aquest proper diumenge amb aquest fragment de l’evangeli de Lluc. Com sempre, podríem dir moltes coses, encara més, és l’evangeli mateix que ens diu moltes coses.
Quan he llegit aquest text de l’evangeli l’expressió que ha ressonat amb més força en mi, i que comparteixo amb vosaltres, és Déu ha visitat al seu poble. I recordo com en tants pobles d’arreu del món, reconeixen el pas de Déu, en la vida d’una persona concreta. És el cas d’Òscar Romero, i de tants homes i dones, que moguts només per l’evangeli de Jesús, i el desig de viure coherent amb ell, els ha portat a lliurar la vida per amor. A aquesta acció i espiritualitat li diem martiri, i la compartim les gran famílies del cristianisme. Probablement ho he llegit en algun lloc: el martiri és un bon camí per a la comunió.
I nosaltres, quin és el martiri al que estem cridats, quin testimoni hem de donar? Com el de Jesús: apropar-nos a la gent, ser compassius i acompanyar a la persona a assolir la seva dignitat. Tot això en les coses senzilles, i sobretot, en les coses de la vida. Anant d’un lloc a l’altre, amb la mirada, les oïdes i el cor, ben oberts per a poder donar resposta a les mancances dels altres.
Agraïm, en les nostres trobades del diumenge, el treball de tants homes i dones a favor de la dignitat de les persones. Que en aquesta tasca, molts coneguin l’amor de Déu cap a nosaltres.




                                         Carles Muñiz, prevere

Comentaris