Diumenge 31 de durant l'any - 3 de novembre

Lluc 19, 1-10


Jesús i Zaqueu


(v.2) En Zaqueu no és només un publicà, un dels col·laboradors del sistema Romà odiats per la seva tendència d'aprofitar-se de la seva posició i explotar econòmicament a la gent, és el cap d'ells!  Què voldria una persona així de Jesús?  Té riquesa, poder polític, estatus social.  Què li manca?
(v.3,4) Volia veure qui era Jesús.  Quines històries hauria escoltat d'Ell?  Què li hauria cridat l'atenció d'aquestes històries?  Què volia aquest home que ja tenia de tot?  Què li era tan important, que fins i tot no li feia res fer el ridícul pujant l'arbre com un nen?  Hi ha alguna cosa que tu voldries de Jesús amb tanta força que no t'importaria fer el ridícul per tal de rebre-ho?
(v.5) Què li va motivar a Jesús a parar i anar a casa d'en Zaqueu?  Què hauria vist Jesús en ell?  Ha vist lo mateix en tu i en mi?
(v.7) Com sol passar, quan Déu fa alguna cosa, hi han dels que es limiten a criticar.  Però, què han estat disposats a fer aquests per Jesús?  Res?  I així mateix és la seva recompensa, oi?
(v.8,9) Què li motiva a Zaqueu a aquest acte de justícia i generositat?  Què ha entès?  Què ha experimentat tan ràpidament en aquesta trobada amb Jesús?  Quins canvis ha fet Jesús en tu i en mi?  La seva salvació també ha entrat a casa nostra?  Com es nota?
(v.10) En aquesta història veiem al menys 3 tipus de persones: els perduts que cerquen i reben la salvació de Déu, els perduts que segueixen perduts i els que ni tan sols es consideren perduts.  Amb quin grup t'identifiques?

Esperit Sant, ajuda'ns a entendre quan perduts realment estem sense Tu i quan necessitem del nostre Salvador Jesús.  Pare Sant, volem ser com en Zaqueu i cercar-te a tu sigui quin sigui el preu.  Perdona'ns la nostre autocomplaença i omple’ns del Teu amor.  Amén.



David Rhoton
Comunitat Cristiana La Vinya – Gavà

Comentaris