Diumenge 2 de Pasqua - 27 d'abril


Els primers cristians van donar el nom de “dia del Senyor” (diumenge) al primer dia de la setmana en commemoració de la resurrecció de Jesucrist; després de molts segles, nosaltres continuem anomenant-lo igual. Crist es presenta vivent als deixebles el mateix dia del seu triomf pasqual, i es torna a aparèixer vuit dies més tard; d'aquest fet arrenca el costum de trobar-nos cada diumenge per fer present Jesucrist enmig nostre; i així, els deixebles de Jesucrist celebrem la Pasqua a un doble ritme, anual i setmanal.
            Jesús, per la seva mort i resurrecció, ens ha aconseguit la vida per sempre. Ell, ressuscitat, alena damunt els deixebles i els atorga l'Esperit Sant, Aquell que és Senyor i infon la vida. Assumint la nostra condició humana, Jesús ha pogut transformar-nos d'acord amb la seva imatge divina. Considera ara aquest intercanvi: de tu pren la feblesa, el dolor, la misèria i el pecat i tot això ho carrega damunt seu per donar-te el que és propi d'Ell: ser fill de Déu i la vida nova i plena que això comporta. En un món que es dessagna en guerres fratricides, necessitem l'alenada del Crist ressuscitat. En una societat en la qual tanta gent se sent trista, viu sola o marginada, en què molts malalts cerquen la mà i la veu amigues que els confortin, necessitem l'alenada del Crist ressuscitat. Jesucrist, el nostre Salvador, ve a il·luminar-nos enmig de la foscor, a confortar-nos enmig de la feblesa, a inflamar el nostre cor enmig de la fredor, a donar-nos coratge enmig de la por, a fer-nos conèixer l'amor infinit del Pare…
            Per tots aquests i encara més motius que podríem afegir, la confessió de fe de Tomàs és també expressió de la nostra fe: «Senyor meu i Déu meu»; perquè en Jesucrist veiem un Déu proper que és Amor. Tomàs va tenir dubtes; igualment, nosaltres podem tenir moments foscos en què sembli que tot trontolla, però Jesús ve a trobar-nos, com va anar novament a l'encontre dels deixebles per enfortir llur fe i manifestar a Tomàs que, més fort que la mort, és el poder de la Vida manifestat en el seu amor per nosaltres.



Mn. Joaquim Messeguer

Comentaris