Diumenge 1 d'Advent - 30 de novembre


Is 63,16b-17.19b;64,2b-7; Salm 79; 1Co 1,3-9; Mc 13,33-37.


Déu encara està implicat en la seva obra; el seu projecte encara s’està realitzant.

Pare nostre, que esteu en el cel:

Vós, Senyor, sou el nostre pare...; ...nosaltres som argila i vós, el terrisser; tots som obra de les vostres mans (Is). Una bonica imatge de la relació Creador-criatura; Déu plasma el seu enginy, la seva bellesa i el seu amor en cada un dels seus fills i filles; i a les seves mans ens sentim plens de vida; som l’obra que encara s’està fent amb tantes esperances de llibertat, de justícia...; ens queda tant per gestar-nos del tot!

Sigui santificat el vostre nom.

Senyor, ¿per què deixeu que ens desviem dels vostres camins...? (Is). Encara no s’ha manifestat del tot la glòria de Déu..., en tants fills i filles tocats pel sofriment.

Vingui a nosaltres el vostre Regne.

Oh, si esquincéssiu el cel i baixéssiu...(Is). ... veniu a salvar-nos..., gireu des del cel els vostres ulls, veniu i visiteu aquesta vinya... (Sl). És la pregària, l’anhel i l’esperança que el Regne de Déu vingui prompte, a cada racó del món, a cada cor, i sigui realitat no somni, utopia, ni desig encara... Jesús ve sempre que li obrim la vida, i genera aquest  Regne..., un Regne que ja està entre nosaltres però encara no del tot.

Faci’s la vostra voluntat, així a la terra com es fa en el cel.

Sempre beneeixo Déu per vosaltres..., és ell qui us ha cridat a viure en comunió amb el seu Fill Jesucrist (1C). Jesús és manifestació i compendi de totes les riqueses que Déu ens dóna: ser fills i germans, com ell.

... deixa els seus criats responsables de les tasques que confia a cadascun... (Mt). Ara el món i la història Déu els ha deixat a les nostres mans, en som protagonistes i responsables, ... de ser fills i ser germans.

El nostre pa de cada dia doneu-nos Senyor, el dia d’avui.

De tot us ha enriquit en ell: de tot do de paraula i de coneixement (1C). Un Regne que ens porta pa, i salut, i dignitat, i cultura, i fraternitat, i vida eterna, i cel..., tot el que sacia les esperances humanes; per això diem: Veniu, Senyor Jesús, vingui el vostre Regne!*

I perdoneu les nostres culpes, així com nosaltres perdonem els nostres deutors.

Reconcilieu-vos amb nosaltres per amor dels vostres servents... (Is). Tornar a la font d’on raja l’Amor, dins.

I no permeteu que nosaltres caiguem a la temptació.

«Estigueu atents, vetlleu..., mireu que no us trobi dormint... Vetlleu» (Mc). Res ens adormi: ni ideologies, ni béns materials, ni el mateix sofriment, ni la rutina ni els desenganys, ni cap crisi..., res apagui les esperances del cor. És la temptació del desànim, del conformisme... Ens cal un esperit despert, crític, esperançat, la mirada del cor. ... perquè el dia de Jesucrist, el nostre Senyor, sigueu trobats irreprensibles (1C).

Ans deslliureu-nos de qualsevol mal.

Ens marcim tots nosaltres com la fulla caiguda... (Is). No ens apartarem mai més de vós... (Sl). Encara inconformistes, indignats, amb tota forma de mal i d’egoisme, i de mort..., que maten l’esperança.

Cultivem l’esperit crític i inconformista que manté viva l’esperança.



Mn. Miquel Garcia Bailach

Comentaris