Baptisme del Senyor - 11 de gener

Marc 1,7-11

Entre altres coses, trobo que aquest text ens planteja al menys quatre reptes per les nostres vides:
En primer lloc, ens afirma la grandesa de Jesús.  Inclòs un profeta de l'alçada de Joan Baptista no és prou digne ni tan sols de tocar-li les sandàlies.  Els homes poden batejar amb aigua, però només Jesús ho fa amb l'Esperit Sant. I, tant l'Esperit que baixa cap a Ell com la veu del Pare des del cel testifiquen que Ell és Fill de Déu.
Reconeixem la seva grandesa a les nostres vides i confiem en Ell?  Que Ell és el nostre Salvador i que no hi ha cap dificultat més gran que Ell?
En segon lloc, veiem dos exemples de humilitat.  Primer, és Joan qui reconeix la seva petitesa davant Jesús, i després és Jesús qui es deixa batejar per Joan.
I nosaltres?  Sabem veure la grandesa i les habilitats dels altres com Joan?  Sabem honrar i valorar als demés, encara que siguin més febles, com ho fa Jesús?
I què és allò de ser batejats amb l'Esperit Sant?  Hi ha una certa diversitat de pensament entre els cristians sobre què vol dir això i com ho aconseguim.  Els passatges del Nou Testament que parlen de gent batejada amb l'Esperit, però, parlen de gent que es queda canviada per sempre.  Es converteixen en deixebles valents de Jesús fins a la mort. 
I nosaltres?  Hem tingut una experiència amb l'Esperit Sant que ens va deixar marcats per sempre?  L'Esperit ha baixat cap a nosaltres?
Finalment, trobo molt interessant les paraules de Déu Pare al Seu fill.  Al mont de transfiguració diu gairebé el mateix.  Quin efecte haurien tingut aquestes paraules en Jesús en la seva humanitat?
Quin efecte tindria per tu i per mi, escoltar del nostre Pare que som fills d'Ell i els Seus estimats i que n'està orgullós de nosaltres?  Cerquem la veu de Déu?
"Les meves ovelles escolten la meva veu," diu Jesús. (Joan 10,27)

Senyor Jesús, reconeixem que ets el Totpoderós i més gran que qualsevol problema.  Et convidem a prendre el control de la nostra vida, i decidim confiar en Tu.  Bateja'ns amb el Teu Esperit, ensenya'ns a honrar i aixecar als demés i dóna'ns unes vides marcades per el Teu amor i poder.
Pare Sant, gràcies per estimar-nos i fer-nos fills Teus.   Ajuda'ns a parar i escoltar la Teva veu, perquè ets el nostre Déu i nosaltres també t'estimem.  Amén.


David Rhoton
Comunitat Cristiana La Vinya – Gavà

Comentaris