Diumenge 15 de durant l'any - 12 de juliol de 2015


(Mc 6,7-13)

Jesús havia escollit els dotze perquè estiguessin amb Ell I, per enviar-los a predicar, és la Missió. Déu ha enviat l’Església a les nacions perquè sigui el sagrament universal de la salvació. Ella, doncs, obeint les ordres del seu fundador, s’esforça a anunciar l’Evangeli a tots els homes. Aneu, doncs, convertiu tots els pobles, bategeu-los en el nom del Pare i del Fill i de l’Esperit Sant, ensenyeu-los a observar tot el que el que us he manat. I Jo estaré amb vosaltres tots els dies.

En la Missió es important que tinguin en conte totes les actituds que han après en la convivència amb Jesús. El ministeri apostòlic es la continuació de la Missió del Crist. Per la Missió portaran els deixebles, sols el basto i les sandàlies, son caminants sempre de camí no estan enganxats a res; no portaran pa, ni alforja, ni diners, son els pobres de l’Evangeli. Portaran dins d’ells l’Esperit de Jesús, la seva Paraula i la seva autoritat, portaran el vestit senzill dels pobres, seran profetes enviats enmig de la gent.

El Pare ha enviat al Verb per manifestar-lo al món aquest Verb fou menyspreat pels seus, però per la predicació dels apòstols, els pobles pagans van creure-hi en Ell. El Verb existia des del principi i es va manifestar als deixebles. Per Ell l’Església s’enriqueix de la gràcia i besa en el cor dels sants el seu amor, els confia la intel·ligència espiritual, els revela els misteris sagrats que els fa comprendre els signes dels temps. La vinguda del Regne de Crist compromet l’Església dins de la seva missió, des de la Pentecosta. La vinguda del Regne és l’obra de l’Esperit del Senyor que continua la seva obra en el món i completa tota santificació.



                               F. Josep Mª Cabañes i Vilar (O. Cist)

  



Comentaris