Diumenge 2 d'Advent - 10 de desembre de 2017

Diumenge passat l'evangeli ens convidava a la vigilància; aquest diumenge a la conversió, al canvi de vida.

Però, val la pena canviar de vida? Quina mandra! I, per a què? La introducció – títol de l'evangeli de Marc, que avui llegim – escoltem, ens dóna la pista: «Comença l'evangeli de Jesús, el Messies, Fill de Déu». El missatge de Jesús és «evangeli, bona notícia». A tots / es ens agraden les bones notícies.

Estem saturats de males notícies, de situacions dramàtiques que ens sobrepassen. El narrador de l'evangeli continua comentant que Jesús és «el Messies, Fill de Déu». Aquest llenguatge a nosaltres, dones i homes del segle XXI, ens resulta una mica estrany. El terme «Messies» per als contemporanis de Jesús significava resposta a les esperances més profundes, a les seves expectatives en tantes ocasions frustrades: era «bona notícia».

D'altra banda, «Fill de Déu» anuncia que en la bona nova, Déu pren part; no és una cosa d'un il·luminat qualsevol, d'uns «focs artificials», dels que després d'un cert «aparell» no queda res.

La «bona notícia» de Jesús –ens recorda la litúrgia– segueix sent alguna cosa actual. Val la pena canviar de vida! Els nostres anhels i esperances no són una quimera. Jesús ve!. En Jesús la dona i l'home, totes i tots, troben resposta als seus interrogants més íntims.

És possible ser feliç, és possible un món on regni la justícia i la pau autèntiques, és possible canviar les coses. I aquesta tasca és responsabilitat de tots el cristians.


Javier Velasco-Arias
Coordinador del Secretariat d’Animació Bíblica del Bisbat de Sant Feliu

Comentaris