Diumenge 7 de durant l'any - 23 de febrer de 2020



Gna. Griselda Cos
Monja de Sant Pere de les Puel·les


LA JUSTÍCIA DEL REGNE

            L’Evangeli que avui hem escoltat acaba la 1ª part del Sermó de la Muntanya amb el cim de “l’amor als enemics” i Lluc encara hi afegeix amb una força molt subtil: “feu bé als qui us odien” Lc 6,27). La justícia del Regne segueix una lògica diferent de la llei del talió, dient: “així sereu fills del vostre Pare”.
            L’exemple que Jesús ens proposa és el del Pare que és bo amb tots, bons i dolents. Per això l’amor cristià ha d’apuntar a la magnanimitat de l’amor i del perdó. És una invitació imperativa: som fills de Déu!
            Caritat i filiació divina en nosaltres seran sempre inseparables! Com l’amor del Pare, el nostre ha de ser també un amor de sobreabundància. Sigueu PERFECTES, sigueu SANTS, sigueu MISERICORDIOSOS com el vostre Pare celestial 5, 48. Jesús vol que els seus seguidors no ens limitem a fer el que fa tothom, sinó que anem més enllà de la simple justícia. És el nou estil que ens proposa Jesús, una actitud caracteritzada per la intensitat i la totalitat.
¿Una utopia irrealitzable? Pau, en la carta als Corintis ens ha dit: “¿No sabeu que sou un temple de Déu i que l’Esperit de Déu habita en vosaltres?” Aquest fragment és tot ell una visió de vida cristiana plena d’alegria i d’entusiasme! És aquest Esperit el qui pot fer possible que la utopia ja comenci a realitzar-se.
Tenim exemples començant per Déu mateix: “Sigueu sants, perquè  jo el vostre Déu, sóc sant”, i també Jesus que, a la creu demana a Déu que perdoni als qui el maten, i sant Esteve, que mor perdonant.
La proposta de Jesús no és només millorar aquest món sinó retornar-li aquella bellesa que sigui signe del Regne de Déu, que és una realitat inoïda de pau i de justícia.
En les nostres relacions humanes sempre serem uns humils aprenents. Però viure atents i centrats en la proposta de Jesús: “Estimeu-vos els uns als altres tal com jo us he estimat” ha de ser el gran imperatiu del nostre viure.

MONESTIR DE SANT PERE DE LES PUEL·LES

Comentaris